Antalet nyregistrerade bilar växer snabbt i Sverige och allt fler av dessa är supermiljöbilar. I Stockholm har till exempel antalet nyregistrerade laddbara bilar fördubblats sedan i fjol.

Antalet nyregistrerade bilar växer snabbt i Sverige och allt fler av dessa är supermiljöbilar. I Stockholm har till exempel antalet nyregistrerade laddbara bilar fördubblats sedan i fjol.

Det blir fler och fler miljöbilar i vårt avlånga land. Nyregistreringarna av supermiljöbilar ökade med nästan 70 procent i Sverige under de sex första månaderna i år.

– Den svenska bilmarknaden är urstark och vi går mot ett nytt rekordår. Registreringarna av nya personbilar ökade i samtliga län under det första halvåret och allra mest ökade de i Västernorrlands län som hade ett plus på 18 procent. I riket som helhet var uppgången tolv procent, säger Bertil Moldén, vd för BIL Sweden, i ett pressmeddelande.

Stockholms län har den högsta andelen laddbara bilar av de totala nyregistreringarna i länet. Under de sex första månaderna i år var 4,8 procent av de totala nyregistreringarna i Stockholms län supermiljöbilar, dvs i huvudsak elbilar och laddhybrider. Näst högst andel hade Jämtlands län med 3,8 procent supermiljöbilar.

– Även om andelen laddbara bilar fortfarande är på en låg nivå ligger Sverige långt framme på detta område i ett internationellt perspektiv. Under det första kvartalet i år hade Sverige den högsta andelen inom EU av laddbara bilars andel av nybilsregistreringarna i landet, säger Bertil Moldén.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer