Kompisarna och grannarna i Schweiz, Mattias Ekström och Edward Sandström, kör 24-timmars på Spa Francorchamps i samma bil.

Mattias Ekström och Edward Sandström är bästa kompisar sedan länge. Båda tävlar med Audibilar men i skilda mästerskap. Tills nu, då de ska kampera ihop i Audi R8 Le Mans Ultra, en bil Edward normalt kör i Blancpain Endurance Series.

Det är resultatet av ett utökat deltagande för det belgiska racingteamet WRT som kommer att köra fyra bilar i klassikern på Spa Francorchamps.

Mattias och Edward får sällskap av Le Mans-vinnaren Marcel Fassler i sin bil. En annan Le Mans-vinnare, Andre Lotterer, kommer att köra tillsammans med Edwards vanliga teamkamrater Frank Stippler och Christopher Mies.

WRT-teamet vann på Spa 2011, med Mattias Ekström som en av förarna. Samma år var Edward Sandström tvåa, i en BMW Z4 GT3. Med dessa två nu i samma bil kan de inte vara annat än en av storfavoriterna till segern.

Tävlingen körs 27-28 juli. Men redan nu i helgen är Mattias Ekström i farten, då i rallycross-EM i Höljes i en Volkswagen Polo.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer