I en undersökning gjord av Blocket och Yougov svarar nästan varannan person att de kan tänka sig köpa en elbil som sin nästa bil.

Både intresset och marknaden för elbilar har ökat rejält de senaste åren och nu är utbudet även på begagnatmarknaden ganska stort. I den nya undersökningen från Blocket och Yougov svarar drygt 43 procent av de tillfrågade att de kan tänka sig att köpa en elbil vid nästa bilbyte. Medan 32 procent svarar nej och 25 procent vet ej.

Den största anledningen till att välja elbil är miljömässiga, 53 procent, medan 27 procent skulle göra det för att minska bränsleutgifterna. 2,45 procent kan tänka sig elbil på grund av ”snabb acceleration”.
– Jämfört med förra året har vi sett att sökningarna efter elbilar på Blocket har ökat, likaså priserna. Det går dessutom snabbare att sälja i år. Marknaden för elbilar är het, säger Henrik Littorin, marknadsplatsdirektör för Blocket Fordon.
Under juni 2019 låg medianpriset för en elbil på 319 438 kronor medan det under samma period i år landar på 367 563 kronor. En ökning som enligt Henrik Littorin till viss del kan bero på att bilarna som såldes under förra året var av årsmodell 2016. Medan de i år var av modell 2018.

De mest populära elbilarna på Blocket just nu är:

  1. Tesla Model 3
  2. Kia e-Niro
  3. Volkswagen e-Up
  4. Tesla Model S
  5. Audi e-tron

Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer