Elbilen som ska vara liten som en Golf men rymlig som en Passat

Volkswagen har lovat visa upp ett spännande elbilskoncept i Paris, ett koncept som sägs mer eller mindre spegla verkligheten. Här är första skisserna som visar upp helheten.

Bilen du ser på skisserna här är alltså den konceptbil som Volkswagen ska visa upp i sin monter på Parissalongen med start om ett par dagar. Det har varit mycket snack om den i och med att det rör sig om en elbil med lång räckvidd (40-60 mil), att den blir första bilen som bygger på den elektriskt anpassade plattformen MEB samt att den ska vara i Golf-storlek med ändå vara rymlig som en Passat. Dessutom ska konceptbilen, som vi förutom dessa skisser även sett i form av teaserbilder, vara väldigt nära produktionsutförandet.

Volkswagen elbilskoncept Paris 2016

Av skisserna att döma är det helt klart Golf-inspirerade former men med en futuristisk touch. Om exempelvis de bakre dörrarna på produktionsversionen får vanliga gångjärn eller avancerad öppningsmekanism enligt det vi ser på bilderna återstår att se. Kanske det är rätt sätt att göra bilen mer utstuderad och attraktiv, eller också är det en ren showgrej eftersom det skulle öka bilens pris mot konsument i onödan?

Volkswagen elbilskoncept Paris 2016

Enligt Volkswagen sägs bilen vara lika revolutionerande som när Typ 1 (Bubblan) hårdlanserades efter andra världskriget. Om Volkswagens elbil ens ska lyckas vara i närheten av ”Bubblans” betydelse för bilens (och människans) utveckling måste den bjuda på någonting i hästväg – och till lågt pris.

Volkswagen elbilskoncept Paris 2016


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer