Elbilshatare bränner eldrivna bilar

Det finns människor som motsätter sig utvecklingen av bilar som drivs med hjälp av el. Det finns människor som går så långt att de sätter eld på bilar som inte drivs med enbart konventionella förbränningsmotorer.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

En natt i förra veckan började plötsligt fyra Chevrolet Volt hos en Chevrolet-handlare utanför San Francisco brinna. På övervakningskamerorna kunde man se hur en man i lugn och ro leta efter ett brännbart material för att sedan styra stegen mot en parkering full med Volt-bilar. På mindre än 20 sekunder stod första bilen i brand, därefter fick ytterligare tre bilar smaka på eldens slukande lågor.
Två av bilarna förstördes totalt och går inte att rädda, de två andra är ännu osäkra. Kanske kan man rädda några komponenter från de laddhybriddrivna bilarna.

Polisen gick snabbt ut med bild och signalement på mannen som syntes på övervakningsfilmen. I helgen kunde han gripas. 46-årige John Bixler är nu häktad för mordbrand.

En teori som lanserats är att det rör sig om en elbilshatare. I USA finns en stark misstro mot elektrifierade bilar hos en del människor, bland annat hos den konservative radioprataren Rush Limbaugh. Just Chevrolet Volt har brunnit oförklarligt lite varstans i landet, bland annat i Seattle där brandkåren nu har öppnat upp en utredning igen efter förra veckans brand i San Francisco.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer