Hyundais elbilar ska bli tuffare till formen. Konceptet 45 är ett smakprov och kommer till salongen i Frankfurt. Ett koncept som blickar tillbaka till 1970-talet.

Vi har tidigare skrivit om att Hyundais och Kias kommande elbilar ska bygga på en ny plattform samt få mer utmanande design. Ett smakprov kommer vi att få den 10 september under bilsalongen i Frankfurt. Då täcker Hyundai av ett koncept vid namn 45. Ja ”45” med klamrar uppe i vänster och nere i höger hörn – 『45』.

45 pekar ut framtiden för märkets formfilosofi vid namn Sensuous Sportiness. Ett grepp som sjösattes med konceptet Le Fil Rouge under salongen i Genève 2018.

Hyundai-45-bak

Foto: Hyundai

Ladda om sidan för att se animationen på nytt.

En bild och en animation på 45:ans bakparti släpper man nu och fjärran är de runda former vi såg på tidigare nämnda koncept. Anledningen är att 45 även blickar bakåt i historien. Inte till 1945 som man kanske skulle kunna tro utan till 1970-talet och märkets första modell, utan att nämna den vid namn.

LÄS MER: Frankfurtsalongen 2019

Det rör sig om modellen Pony som lanserades 1975. En bil som trots sin sluttande bakdel inte var av halvkombityp. Vi på Teknikens Värld körde bilen i nummer 9/1977 då den spåddes komma till Sverige, så blev det inte.

Provkörningen av Hyundai Pony har vi tagit upp under vinjetten ”Udda bilar”, vill du läsa mer klickar du här.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer