En av de Ford Mustanger som användes under inspelningen av Gone in 60 Seconds ska nu säljas på auktion.

Till remaken av Gone in 60 Seconds från år 2000 byggdes totalt elva exemplar av den ikoniska GT 500 Mustangen kallad Eleanor som spelade huvudrollen jämsides med Nicolas Cage.

Av de elva var åtta endast ”skal”, alltså bilar utan drivlina. Tre av bilarna var dock fullt fungerande och användes under körscenerna med Nicolas Cage i filmen. Exemplaret som nu är planerad att säljas av Mecum Auctions i mitten av december är nummer sju, vilket är en av de tre så kallade ”Hero Cars”.

Just detta exemplar är byggd på en Mustang Fastback från 1967 och har en 351 Ford Racing-motor under huven som matas via Holley 700 CFM-förgasare och är kopplad till en fyrväxlad manuell låda.

Förra året såldes en av syskonbilarna hos Mecums och då blev prislappen hela 1 miljon dollar (cirka 7,2 miljoner kronor). Det skyhöga priset förklarades med att just den bilen var den som användes mest i filmen och fick stå modell till affischer och andra kringprodukter. Hur mycket bilen som nu ska säljas kan inbringa är oklart men det lär nog bli en rejäl slant.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer