Elon Musk förklarar varför rutorna på Cybertruck gick sönder

I förra veckan presenterade Elon Musk pickupen Tesla Cybertruck. Presentationen gick inte riktigt som han hade tänkt sig. När bilens ”oförstörbara” rutor skulle demonstreras splittrades de totalt. Elon Musk säger sig ha anledningen till varför det inträffade.

Sent i torsdags i förra veckan rullade Teslas pickup Cybertruck ut på scen och, i och med utseendet, chockade världen. Elon Musk blev också chockad mitt under presentationen, inte av utseendet utan av en helt annan grej. Dock svalde han besvikelsen för att inte visa den på scen inför hela världen (nåja).

Det var när en stålboll kastades mot Cybertrucks armerade sidorutor. Tanken var att den tunga, hårda bollen skulle studsa tillbaka utan märke på rutorna. Så blev det inte. När bollen kastades mot förardörrens ruta splittrades den rejält (se från 1,10 in i filmen nedan). Stålbollen gick dock inte igenom rutan.
Nytt försök, bollen kastades mot bakre sidorutan. Samma sak där, rutan splittrades ordentligt.

Det gick alltså inte alls som tänkt, och fadäsen rullades ut på väldigt många teve-kanaler runt om i världen. Men Elon Musk säger sig nu har förklaringen till varför det gick som det gick. Släggan som drämdes i dörren innan (se från början i filmen ovan), för att demonstrera hur stark stålkarossen är, påstås ha knäckt basen av glaset, vilket gjorde att glaset var försvagat när stålbollen träffade det. Släggan slogs endast i framdörren, men rutorna i båda dörrarna ska i så fall ha påverkats av smällen.

”Borde ha kastat stålbollen på fönstret, sedan släggan i dörren. Nästa gång…”, skriver Elon Musk på Twitter.

Elon Musk Twitter 25 november 2019

Visst, men det kan också ses som en svaghet. Ska du forcera de ”oförstörbara” rutorna på Cybertruck, då inte direkt på rutorna utan slå hårt på dörrplåten först, sedan är rutorna rena leken…


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer