En 20 år gammal Porsche ska upp på auktion. Men inte vilken Porsche som helst, utan en av de endast elva tillverkade, fullblodiga racebilarna 911 GT2 Evo. Dessutom med bara en ägare och 700 mil på mätaren.

Porsche 911 993 GT2 Evo beskrivs bäst som en renodlad racebil, som du kan köra även på gatan. Dess hjärta och själ består av en luftkyld sexa på 3,6-liter med biturbo. 600 hästkrafter (447 kW) och 664 Nm i vridmoment levereras till bakhjulen via en sexväxlad manuell låda. 0-96 km/h går på 3,3 sekunder och toppfarten är 187 mph, eller drygt 300 km/h.

Evo-versionen är än mer hårdhudad än originalversionen av GT2, också till utseendet. Ännu bredare kaross, en ännu mer enorm vinge på baken och stora öppningar i fronten för broms- och oljekylning. För att kapa vikt finns det inte mycket i kupén. En riktig racingstol, ordentlig störtbåge och en ratt i alcantara är i princip det enda.

porsche 993 gt2 evo

Foto: mecum auctions

Det mest häpnadsväckande med just denna bil, som är från 1996, är kanske att allt, precis allt, fortfarande är original. Dessutom har den endast haft en ägare och bara rullat cirka 700 mil.

För den som redan har börjat leta efter plånboken kan vi meddela att auktionen kommer äga rum i Dallas, USA, mellan den 2:e och 5:e november. Uppskattat auktionspris är 11-15 miljoner kronor, men bli inte förvånad om den kommer att säljas för ännu mer än så…

en-av-elva-porsche-993-gt2-evo-till-hogstbjudande-336280

Foto: mecum auctions


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer