En hel parkering full av McLaren F1

Hela 18 stycken McLaren F1 samlades på en bilträff i Italien förra veckan, det är inte var dag man får se så många exemplar av den legendariska sportbilen på samma plats.


När McLaren F1 lanserades 1993 blev den betraktad som supersportbilarnas supersportbil. Med en mittmonterad V12:a på 630 hästkrafter, 0-100 km/h på 3,2 sekunder och en toppfart på 386 km/h var den minst sagt brutal. Totalt byggdes 106 exemplar och i denna video är hela 18 av dem samlade, alltså 17 procent av det totala beståndet i världen.

Ägarträffen som bland annat Rowan Atkinson deltog i besöktes av 12 stycken McLaren F1, 6 stycken McLaren F1 GTR samt två exemplar av nya P1 och en drös av 12C och 650S. Men trots upplägget var det inte guld och gröna skogar för alla deltagare då en av ägarna tappade kontrollen över sin F1 och kraschade in i ett träd. Föraren klarade sig dock utan skador och passageraren med lindriga skador. Värre var det dock för bilen som totalkvaddades. Men trots de omfattande skadorna kan vi anta att bilen kommer att repareras då detta inte är någon bil man gärna skickar till skroten.

När Rowan Atkinson kraschade sin McLaren F1 i en lyktstolpe för några år sedan blev slutnotan för reparationerna hela 9,2 miljoner kronor.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - obegränsad läsning för endast 99 kr/mån

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Tillgång till alla tester i vårt digitala arkiv

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Sänk dina bilkostnader! Bilekonomi och svar på juridiska frågor

Avsluta prenumerationen när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer