Erik Jonsson kör STCC med WestCoast Racing

Erik Jonsson kommer att tävla för BMW-stallet WestCoast Racing i årets STCC-säsong.

– Det här ska bli riktigt kul och ett erbjudande och förtroende från WestCoast Racing vill man verkligen ta vara på, säger Jonsson. 

24-åringen tävlade i Porsche Carrera Cup Scandinavia förra året och slutade på sjätte plats totalt. Tidigare har Jonsson tävlat i JTCC och Volvo Original Cup.
– Erik har varit på vår radar en längre tid och att det nu är möjligt för oss att få till det här tillsammans känns väldigt kul, säger Dick Jönsson-Wigroth, teamägare av WestCoast Racing.

Jonsson testade för teamet förra året och hoppas på en stark debutsäsong i STCC.
– Det känns som ett större steg än vad det var att gå från JTCC till Porsche vilket var ett stort steg i sig så det är en stor utmaning. Det är mycket utveckling på kort tid och innerst inne vet jag att jag nu kommer mätas mot det tuffaste motståndet man kan mätas mot i Sverige. Med WestCoast Racing har jag helt klart rätt förutsättningar så mycket hänger nu på mig som förare att ta vara på det, säger Jonsson.

Jonsson är den hittills enda bekräftade föraren för WestCoast Racing, en andra förare är rapporterad att avslöjas inom kort.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer