Exklusiva Aston Martin DBS GT Zagato på väg

Den exklusiva specialversionen Aston Martin DBS GT Zagato har redan visats förra året och nu testas en prototyp på väg. Bilen har ett pris på sex miljoner pund, men då får du en gammal fast ny bil på köpet.

Aston Martin själva har sagt att de bara ska tillverka 19 stycken DBS GT Zagato. Bilen är en specialversion av specialversionen DBS Superleggera som fått en rejäl knådning av det italienska designhuset. Det mest iögonfallande är avsaknaden av bakruta där de typiska Zagato-bullarna väller. För trafiksäkerhetens skull får vi hoppas att backkamera är standard.

Baklamporna följer Zagatos design i modern tid och fronten har blivit ännu större och renare i sina linjer. Sidorna har enorma veck vid dörrarna.

QUIZ: Visst klarar du våra enkla bilfrågor, eller?

Aston Martin DBS GT Zagato

Foto: CarPix

På prototypen här på bild tycks det interiört vara en vanlig DBS, men när Zagato väl lagt sin hand på den ska det strösslas med kolfiber och vissa delar ska tillverkas av metall i en 3D-skrivare. Emblemen fram och bak är i 18 karats guld.

Aston Martin DBS GT Zagato

Foto: CarPix

DBS GT Zagato besitter en V12 under huven på 5,2 liter och ger 760 hästkrafter. Den limiterade bilen säljs endast i par – tillsammans med DB4 GT Zagato Continuation – som Aston Martin själva bygger i vad man kallar sin heritage-verkstad. En DB4 GT Zagato från 60-talet kostar kring tio miljoner pund, då känns ju sex miljoner pund nästan facilt. Du får ju trots allt två bilar, en helt ny och en gammal fast ny.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer