Volvo-bilar körs hem för en provkörning via Amazon Prime Now. Nej, det är tyvärr inte modellen Amazon det gäller men väl V40. Tjänsten är möjlig under en begränsad tid i Storbritannien.

I Storbritannien är det nu möjligt att beställa hem en Volvo V40 för en provkörning via Amazon Prime Now. Efter en 45-minuterstur, tillsammans med en säljare, kan man sedan avgöra om det ska bli affär eller inte.

Det är första gången en bil finns i utbudet på hemkörningsstjänsten. I Storbritannien vill säga, i USA har Hyundai erbjudit tjänsten tidigare.

Tjänsten är dock tillfällig och begränsad både till tid och plats: London (9-10 juni), Birmingham (16-17 juni), Manchester (23-24 juni) och Edinburgh (30 juni-1 juli).

Varför valet har fallit just på modellen V40 kan man bara spekulera i. Är det för att hålla intresset uppe för Volvos äldsta modell som väntar på en efterträdare? Eller är det en bra modell att testa tjänsten med då den kan betraktas som tämligen sval? Eller är chansen större för spontanköp då den är märkets billigaste modell?

Möjligheten till hembokning av provkörning har tidigare även lanserats av Peugeot.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer