Däcktillverkaren Nokian expanderar sin tjänst SnapSkan som mäter mönsterdjupet på din bils däck och skickar siffrorna till din mobiltelefon.

Den finska däcktillverkaren Nokian erbjuder gratis mätning av mönsterdjupet på din bils däck. Detta med systemet SnapSkan som utgörs av ”farthinder” med inbyggda lasermätare. En kamera läser samtidigt av bilens registreringsskylt och allt sparas tillfälligt i en databas. Informationen om däckens mönsterdjup kan du få tillgång till genom att registrera dig i förväg och boka ”farthinder”.

Att mäta däck med laserteknik är inte unikt för systemet SnapSkan som inte heller är purfärskt. Redan 2016 satte man upp en prototyp i ett varuhusgarage i Helsingfors men nu expanderar man tjänsten. I dag finns den på ett tjugotal platser i Finland men meningen är att lansera tjänsten internationellt.

Enligt Nokian kör en av tio på undermåliga däck. Tjänsten är gratis och tillgänglig oavsett vilka däck du kör på. Efter skanningen får du ett erbjudande om nya däck, undra just av vilket märke…

Visa kommentarer
NUVARANDE Farthindret som mäter däckens mönsterdjup
NÄSTA Svenska priset på bensin och diesel rekordhögt