Farväl BMW 1-serie Coupé – hej BMW 2-serie!

Det är dags att säga farväl till gamla BMW 1-serie nu när coupén och cabrioleten tas ur produktion, och det gör vi genom att samla alla bilder från gamla 1-serien! Men sorgen blir kortvarig – på fredag 25 oktober premiärvisas nya BMW 2-serie.

Gamla BMW 1-serie har hänt med ett tag i form av coupén och cabrioleten men den här veckan tar det slut på riktigt. På fredag 25 oktober är det officiell premiär för 2-serie Coupé och därmed har tiden för 1-serie Coupé runnit ut och tillverkningen stoppas.

Nedan ses den första skymten av 2-serie Coupé i en lika kort som obegriplig teaserfilm och det går inte att se så mycket mer än att 2-serien behåller den traditionella coupéformen från 1-serie Coupé.

2-serie Coupé sätts i produktion i slutet av november och börjar säljas i mars nästa år. Motorutbudet väntas inledningsvis bestå av 218i, 225i och 220d men inom kort efter lanseringen kan vi även se fram emot M235i. Det är framförallt bakhjulsdrift som gäller men utvalda motorer kommer även att kunna kombineras med fyrhjulsdrift.

Tidigare rykten gör gällande att M2 kommer 2015 och utöver den förväntade 2-serie Cabriolet räknar vi även med att BMW har en 2-serie Gran Coupé på gång.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer