Favorit i repris: På tre hjul till Treriksröset

I nästa nummer av Klassiska Bilar, som finns i butik 30 augusti, kör Linus Pröjtz bland annat en Reliant Scimitar. Det är dock inte första gången vi kört Reliant, år 2005 ägde vi till och med en Reliant Rialto som sommarskott. Bilen blev föremål för ett reportage som redan blivit klassiskt – På tre hjul till Treriksröset. Det kan du nu läsa här!

I Klassiska Bilar nummer 8/2012, som utkommer i butik 30 augusti och når dig som prenumererar redan några dagar tidigare, kör Linus Pröjtz en trio av så kallade Shooting Brake-modeller. En av de tre är brittiska Reliant Scimitar, en modell som tyvärr aldrig såldes ny i Sverige. Reliant var dock kanske mest kända för sina trehjuliga bilar, så som den Reliant Rialto från 1983 som vi ägde som sommarskott år 2005.

Bilen, som förutom att den var trehjulig även var brandskadad, enormt bullrig och försedd med glödheta plåtar i lagom benhöjd i interiören, döptes till Treo, efter huvudvärkstabletten. Likt de flesta av våra sommarskott var Treo, av förklarliga skäl, något man ogärna gick närmre än tre meter i garaget. Än mindre körde. Tvångskommendering gällde, så som för Mikael Stjerna i fallet med ett reportage som redan blivit klassiskt – På tre hjul till Treriksröset. Rubriken var beskrivande för uppdraget, med det lilla tillägget att projektet skulle ske på endast tre dagar. Nu bjuder vi på hela reportaget, gratis, i pdf-format på länken här nedanför. Trevlig läsning!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!