Favoritsegrar i STCC:s supportklasser

Det blev klara favoritsegrar i supportklasserna Carrera Cup och Clio Cup i samband med STCC i Göteborg.

I Carrera Cup tog Johan Kristoffersson hand om båda heaten och gick därmed upp i total ledning trots att han missade de två första deltävlingarna på Ring Knutstorp. Detta blev möjligt eftersom Ola Nilsson kraschade i första loppet och blev poänglös. I det andra loppet slutade han fyra.

Lars-Bertil Rantzow och Matte Karlsson fick också besöka prispallen denna helg. Rantzow som trea och tvåa i respektive heat, Karlsson som tvåa och trea.

I Clio Cup är Andreas Wernersson årets man så här långt. I Göteborg tog han, liksom på Solvalla, två segrar. Men det var inte helt enkelt. Henric Skoog, som gör sin första säsong i klassen, var tvåa i båda heaten och var inte lågt efter.

En annan av klassens duktiga förare, Robert Helling, blev trea i lopp ett men kraschade vådligt i det andra. Dansken Frederik Mortensen som varit främste utmanare till Andreas Wernersson så här långt åkte av i första loppet och blev sedan påkörd av Linda Johansson. Bilen gick inte att reparera till andra heatet. Osäkert om han kommer till start mer då han haft flera smällar som kostat på.

I Swedish GT blev det åldermannen Jan Brunstedt som triumferade i sin Audi R8. Peter ”Poker” Wallenberg i Aston Martin och inhoppande Johan Sturesson i Porsche tillhörde de som tvingades bryta.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer