FCA bekräftar samtal om samgående med PSA

Fiat Chrysler Automobiles söker fortfarande efter en partner för att överleva i framtiden. Nu bekräftar man att det först samtal med PSA-koncernen om ett eventuellt samgående.

Fiat Chrysler Automobiles (FCA), som bildades 2014, har i flera år slängt ut krokar för att få till ett samarbete med andra stora biltillverkare. Så sent som i somras pratades det om att ett samgående mellan FCA och Renault, efter att samtal mellan parterna hade förts under början av året, kunde vara aktuellt igen.

Renault verkar vara ett avslutat kapitel eftersom FCA nu bekräftar att de för samtal med PSA, den franska koncernen som innehåller biltillverkarna Peugeot, Citroën och DS samt, sedan köpet 2017, även Opel och Vauxhall.

Vad samtalen mynnar ut i återstår att se, men det ryktas redan att om ett samgående blir av så är det PSA:s vd Carlos Tavares som tar på sig rollen som den nya storkoncernens högsta höns. Tavares har gjort sig ett namn under många år, men på senare tid är han mest känd som personen som vände ett förlusttyngt Opel till ett vinstdrivande företag på bara ett och ett halvt år.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer