Förra veckan stod det klart att PSA köper Opel/Vauxhall. De blir en gigant i bilbranschen och kan få till följd att FCA och Volkswagen ingår samarbete.

Som en följd av PSA-koncernens köp av Opel/Vauxhall kan Volkswagen och FCA-koncernen gå samman för att hålla ställningarna på marknaden. En sammanslagning är inte utesluten, har Volkswagens vd Matthias Müller sagt men understryker samtidigt att inga förhandlingar har skett, enligt Autocar.

Under Genèvesalongen uttryckte FCA-chefen Sergio Marchionne oro för köpet och menade att FCA är de som kommer att drabbas mest. En sammanslagning med Volkswagen skulle vara en lösning för att fortsätta vara europeiska dominanter, ska han ha sagt.

Sergio Marchionne har länge förespråkat sammanslagningar för att skära i kostnader och underlätta utvecklandet av mer miljövänliga bilar.

FCA, Fiat Chrysler Automobiles, består av märkena Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Jeep, Lancia, Maserati och Ram. Volkswagen Group omfattar märkena Audi, Bentley, Bugatti, Lamborghini, Porsche, Seat, Skoda och Volkswagen.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer