Felix Rosenqvist klar för EM i Formel 3

Felix Rosenqvist kör vidare i Formel 3 under 2013. 21-åringen är klar för start i EM-serien FIA Formula 3 European Championship.

Formula 3 Euro Series blir världens ledande Formel 3-mästerskap i år och Felix Rosenqvist förlänger sitt kontrakt med tyska Mercedes-Benz och Mücke Motorsport för vilka han tävlat sedan 2011.

– Det känns väldigt skönt att äntligen kunna presentera mina planer för 2013, och att få fortsätta att tävla tillsammans med gänget i Mücke Motorsport under ytterligare en säsong, säger Felix Rosenqvist. Det har varit en lång vinter med många smickrande erbjudanden att ta ställning till, men jag är övertygad om att det här är det bästa alternativet för min karriär.

– Konkurrensen kommer att bli ännu tuffare än i fjol, men mot bakgrund av hur vi avslutade förra säsongen är det bara en sak som gäller för mig i år: jag är här för att vinna race, och för att vinna titeln, säger Felix Rosenqvist.

FIA Formula 3 European Championship sanktioneras av internationella bilsportförbundet FIA och innehar officiell EM-status. Mästerskapet sammanför de team och förare som tidigare tävlat i bland annat brittiska Formel 3 och Formula 3 Euro Series, vilket garanterar stora startfält vid varje enskild deltävling. FIA Formula 3 European Championship avgörs över tio tävlingshelger med premiär på italienska Monza den 23-24 mars.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer