Felix Rosenqvist rasar i sammandraget efter en kollision med mästerskapsledaren i Formel E när motorsport åter kördes i Schweiz efter 64 år.

Felix krockade under den tionde deltävlingen i Formel E som kördes i centrala Zürich. Det var på varv 17 av 39 som svensken och mästerskapsledande Jean-Eric Vergne stötte i varandra i en kamp om åttonde plats. Vergne kunde köra vidare medan Felix till slut lyckades böka sig ur barriären för att ta sig till depå för bilbyte.

Felix Rosenqvist tog sig i mål som 15:e man och nollade för andra deltävlingen i rad och rasar från tredje till femte plats i sammadraget med två deltävlingar kvar att köra.

Under den fria träningen i Schweiz hade Felix dock bästa tid och kvalade in på ruta tio. Under själva loppet noterades han för näst bästa varvtid.

– Jag tycker att han (Jean-Eric Vergne) hanterade situationen fel och tyvärr förstörde det mitt race. Som event har det här dock varit en fantastisk tävling. Formel E förtjänar stort beröm för det man lyckats med här i Schweiz, säger Felix.

Racingloppet var det första i landet på 64 år. Efter olyckan under Le Mans 24-timmarslopp 1955 förbjöds motorsporttävlingar i Schweiz. Ett förbud som var uppe för diskussion 2007 och 2009 med hävdes först 2015 – men bara för eldrivna bilar.

Vann loppet gjorde Lucas di Grassi (Audi) med Sam Bird (DS) på andra plats och Jérôme d’Ambrosio (Dragon) som trea.

De två sista deltävlingarna för säsongen i Formel E körs i New York 14 och 15 juli.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer