Felix Rosenqvists racingsäsong 2017 började med en andraplats och en miljon kronor i fickan. Och det i en, för honom, helt ny racingklass.

Felix Rosenqvists säsong 2016 bjöd på körning i de mest skilda racingklasser; sportvagnar, Formel E, Formel 3, DTM och Indy Lights. 2017 rivstartade med en ny klass, en pallplats och hundra tusen dollar i prispengar.

Loppet kördes virtuellt i Las Vegas. Ja, det rörde sig om racing per simulator och världens största evenemang inom gebitet. 20 förare med erfarenhet från Formel E, som körs ”på riktigt” med eldrivna bilar, ställdes mot världens tio främsta inom virtuell racing.

Trots sin ringa erfarenhet från denna typ av tävlande körde Felix in på andra plats, omgiven av virtuella förare i resultatlistan. Näst bästa Formel E-förare blev José María López, som tidigare bland annat vunnit touringmästerskapet WTCC tre gånger, som placerade sig på en sjundeplats.

– Min enda erfarenhet av simracing kommer från det lilla jag spelat på min dator hemma i pojkrummet under åren, och att det skulle räcka för att slåss mot världseliten på det här området hade jag inte väntat mig, säger Felix.

Hans nästa ”fysiska” lopp går av stapeln den 18 februari då Formel E-säsongen startar i Argentina.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer