Felix Rosenqvist tog första IndyCar-vinsten!

Så kom den då till slut, Felix Rosenqvists första seger i IndyCar. VId andra racet på Road America var svensken först att skära mållinjen.

Efter en hel del motigheter och strul under säsongen gick det betydligt bättre i helgen för Felix Rosenqvist i sin svarta Chip Ganassi Racing-bil. Första racet på Road America gick inget vidare, men under andra racet, som kördes under söndagen, blev det vinst – Felix Rosenqvists första seger i IndyCar.

Tävlingen hade kunnat börja tufft för Rosenqvist, men påkörningen av Graham Rahal ledde inte till några skador på svenskens bil. I stället körde han långa stinter resten av loppet vilket lönade sig – allt fler positioner plockades in på banan. Och med ett och ett halvt varv kvar kom attacken – som tog Felix Rosenqvist upp på förstaplats och han höll positionen över mållinjen.

Marcus Ericsson i IndyCar på Road America

Foto: Chris Owens

Marcus Ericsson var knappt sex sekunder från pallen.

Marcus Ericsson gjorde också ett fint race på Road America under söndagen. Han slutade precis utanför pallen på fjärde plats efter att ha kört med en liknande taktik som stallkompis Felix Rosenqvist, det vill säga långa stinter för att kunna göra snabba varv när övriga fältet var ute i depån. Ericsson blev söndagens bästa klättrare i och med att han inledde racet från placering 16.

Med andra ord en riktigt bra svenskdag – och historisk dag – i IndyCar.

Missa inte att läsa Janne Blomqvists analys av IndyCar-racet och Rosenqvists vinst här.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer