Det snackas mycket bil på redaktionen och ibland spårar det ur. Här är fem bilar det har surrats om i dag.

En lång Rolls, en Lancia som försvann och lite annat. Vilken av dagens fem bilar fastnar du för?

Lancia Megagamma 1978

Lancia Megagamma (1978)
Erik Andrén tipsade Peter Klemensberger om en annan Lancia som om möjligt är rymligare än hans Beta HPE. Megagamma från 1978 må locka med häftigt namn och lastvolym utöver det vanliga men förblev ett koncept. En pionjär inom MPV-segmentet och tidig föregångare till Lancia Musa som kom först 2004.

Chrysler PT Cruiser 2000-2010

Chrysler PT Cruiser (2000)
Chrysler PT Cruiser – Loserbil eller kommande klassiker? Meningarna går isär hos oss och att låta ”marknaden avgöra” funkar helt inte. Blocket har 56 annonser på bilmodellen och priserna skiftar från 3 500 kronor till 79 900 kronor. En signal för att investera, säger de envisa här på redaktionen.

Duesenberg J

Duesenberg Model J (1928)
Eftersom ingen mindre än James Glickenhaus kommenterade en artikel på teknikensvarld.se tidigare i dag (det är verifierat att det är han som kommenterade) kom ett av dagens redaktionssamtal in på hans bilsamling som innehåller en mängd ögonstenar, bland annat denna fantastiskt vackra Duesenberg Model J från 1932.

Mazda Luce Coupé

Mazda Luce R130 Coupé (1969)
Det är nu 50 år sedan Mazda Cosmo med wankelmotor lanserades. En kakafoni (nåja) av wankelmodeller rabblas upp till någon nämner Mazda Luce – en bil med en form lika skön som motorn är spännande men som samtidigt på något sätt ser väldigt opersonlig ut. Mazda, sa du? Säker?

Rolls-Royce Silver Spirit Wagon

Rolls-Royce Silver Spirit Wagon (1983)
Nytta och nöje, en omöjlig kombination? Nja, inte om man letar sig långt ut i bildjungeln. Denna ombyggda Rolls-Royce Silver Spirit från 1983 har spännande dimensioner och verkar superrymlig även om reservhjulet ser ut att stjäla utrymme. Tyska Auctionata ropade ut bilen för cirka 113 000 kronor förra året. Bara överhänget bak är värt det!


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis första månaden
(därefter 99kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer