Ferrari ska visa sig från sin miljövänliga sida på Genèvesalongen i mars. När den nya Formel 1-bilen F10 avtäcktes avslöjades även att en 599 i hybridutförande ska visas i Genève. Produktion är att vänta.

Ferrari kommer att visa en 599 Hybrid på bilsalongen i Genève. Det blir förmodligen i konceptutförande, men allt tyder på att bilen kan sättas i produktion inom kort. Nyheten kom samtidigt som Ferrari-chefen Luca di Montezemolo visade 2010 års Formel 1-bil F10. Han avslöjade dessvärre inga detaljer om den kommande hybrid-Ferrarin.

Spekulationer om en Ferrari med hybriddrift är verkligen inget nytt. Redan tidigt i fjol blev det känt att Ferrari hade tagit patent hybridsystem. Ritningar från Europeiska Patentverket avslöjade Ferraris kommande system för hybriddrift, som dessutom skulle innebära att bilarna blir fyrhjulsdrivna. Den hybriddrivna 599:an väntas, utöver sin vanliga V12-motor, få en elmotor som driver på framhjulen och får energi från litiumjonbatterier. Förhandsspekulationerna säger även att Ferrari stoppar ned sitt KERS-system (Kinetic Energy Recovery System) som har utvecklats av företagets Formel 1-stall. Även ett start/stopp-system uppges vara aktuellt. Med hjälp av elektricitet väntas förbrukningen för 599 minska med cirka 35 procent, vilket kan vara behövligt för en bil som drar drygt två liter milen.

Läs mer


  Digital prenumeration
  Allt du vill veta om alla bilar
  – gratis första månaden
  Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

  Flest och mest omfattande tester av nya bilar

  Alla nummer av e-tidningen

  Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

  Avsluta prenumeration online när du vill

  Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

  Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
  Visa kommentarer