Ferrari-auktion drog in 16 miljoner

Efter jordbävningarna i norra i Italien i slutet av maj gick Ferrari ut med en auktion för att samla in pengar till de drabbade. Bland donationerna märktes bland annat en Ferrari 599XX.

Online-auktionen avslutades förra veckan och nu har Ferrari sammanställt inkomsterna, som slutade på 15,9 miljoner kronor. Lejonparten av pengarna inbringades av banbilen 599XX som stod för 12,3 miljoner kronor. Bilen kommer att signeras av Ferraribasen Luca di Montezemolo, F1-förarna Fernando Alonso och Felipe Massa innan den personligen levereras av trion till den amerikanske köparen på Italiens Grand Prix i september.

En malaysisk köpare tog hem auktionen för en nos till Ferrari F1-bil från 2009, F60. Noskonen blev hans för cirka 200 000 kronor. Motorn från konstruktörmästerskapets segrare F2008 gick till en brittisk köpare som vid auktionens slut fick ge 705 000 kronor för motorn, vilket var dubbelt så mycket som utropspriset.

Andra Ferrari-grejer som gick under klubban var Fernando Alonsos och Felipa Massas hjälmar och Giancarlo Fisichellas racingoverall.

– Jag visste att jag kunde lita på Ferrari-fansen stora hjärtan, men de har lyckats överraska mig igen, säger en nöjd Luca di Montezemolo i ett pressmeddelande.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer