LaFerrari skulle endast byggas i 499 exemplar, men det blir en 500:e bil. Det sista exemplaret ska auktioneras ut för att bringa in pengar till offren för den stora jordbävning som drabbade centrala Italien i förra veckan.

Ferraris flaggskepp LaFerrari, hybriden med 963 hästkrafter, var ämnad att tillverkas i 499 exemplar – inga fler. Men det blir ännu en bil, ett 500:e exemplar. Det har Ferraris vd och styrelseordförande Sergio Marchionne meddelat.

Anledningen till att den italienska sportbilstillverkaren lägger till ytterligare ett exemplar i produktionen är den jordbävning som drabbade italienska regionen Umbrien i förra veckan där 292 personer miste livet.
LaFerrari nummer 500 ska auktioneras ut och pengarna den inbringar ska gå till offren för katastrofen.

Det är inte första gången som Ferrari bygger ännu ett exemplar av en modell i begränsad upplaga. Ferrari Enzo skulle bara byggas i 399 exemplar, men det byggdes en 400:e bil som skänktes till påven. Påven i sin tur sålde bilen på auktion för att använda pengarna till välgörande ändamål. Påvens Enzo såldes så sent som i fjol för motsvarande 52 miljoner kronor.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer