Italienska Ferrari är fortfarande ingen dussinbil, men vanligare ska den bli. Försäljningen går så pass bra att de nu tvingas höja produktionen tidigare än planerat.

I år väntas Ferrari tillverka runt 8 400 bilar och nästa år fler än 9 000, en nivå man hade för avsikt att nå först under 2019. Anledningen till den icke-planerade ökningen är självfallet en ständigt växande modellflora som lockar allt fler till köp. Angenäma ”problem” alltså.

Ökningen innebär att den italienska sportbilstillverkaren har lagt fram planer på att öka produktionen genom att redan under 2018 införa tvåskift i monteringsfabriken. Uppgifterna är inte officiella och Ferrari vill inte kommentera dem.

Ferrari har hittills alltid velat ligga på en låg tillverkningsnivå för att behålla märkets exklusivitet samt haft för avsikt att ligga under 10 000 bilar årligen för att på så vis lyda under mindre hårda utsläppskrav. Men nu råder nya tider och vd Sergio Marchionne, som även basar över Fiat/Chrysler-koncernen, har storslagna planer som ska ”boosta” försäljningen än mer; fler modeller och inte minst en suv i modellprogrammet. Under 2018 kommer han att presentera företagets nya strategi som ska ta dem in i framtiden.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer