Ferrari ger anställda rekordstor bonus

Trots mindre försäljningsvolymer förra året gick Ferrari framåt rent ekonomiskt. Därför belönar den italienska biltillverkaren nu sina anställda med en rekordstor extraslant i lönekuvertet.

Under 2013 sålde Ferrari 6 922 bilar världen över och kan lugnt fortsätta att räkna sig som ett exklusivt bilmärke. 6 922 bilar är 5,4 procent färre än vad de lyckades sälja året dessförinnan, men ändå helt i linje med märkets uttalade mål. Ferrari vill nämligen inte hamna norr om 7 000-strecket.

Trots färre sålda bilar gick det ekonomiskt bättre för Ferrari 2013 än under 2012. Intäkterna ökade med fem procent till 2,3 miljarder euro, bruttovinsten med 8,3 procent till 363,5 miljoner euro och nettovinsten med 5,4 procent till 246 miljoner euro.

Det ekonomiska resultatet gladde Ferrari-ledningen så pass mycket att de nu har beslutat sig för att belöna sina anställda. I nästkommande lönekuvert finns en bonus på 4 096 euro, motsvarande 36 700 kronor, att tillkomma. En fin gest från höjdarna till de anställda. Bonusen är dessutom den högsta som Ferrari någonsin utbetalat till sina anställda.

Ferraris bonus är dock liten jämfört med den Porsche gav sina anställda. Porsches finfina 2013 resulterade i 8 200 euro i bonus, alltså dubbelt så mycket som Ferrari-bonusen.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer