Ferrari ska återinföra namnet Dino

Ferrari ska efter fyrtio år börja använda sig av namnet Dino igen, detta betyder troligtvis att de ska lansera ny instegsmodell.

Sergio Marchionne gjorde nyligen ett uttalande om att Ferrari faktiskt kommer att börja använda sig av namnet Dino igen. Ett modellnamn döpt efter Enzo Ferraris son Alfredo ”Dino”. Namnet har dock inte använts sedan Dino 308GT/4 1976 bytte namn till endast 308 GT/4.

– Det är inte om, det är när. Vi vet att Dino är en underutnyttjad resurs, men det är därför vi måste se till att göra det rätt, säger Marchionne.

Angående drivlina hintar han om att det kan komma att bli en V6:a, det vill säga likt i Dino 246GT. Kanske liknande den i Maserati Quattroporte, en 3,0-liter V6:a på drygt 400 hästkrafter, det är dock tänkbart att Ferrari väljer att skruva upp effekten ytterligare. Det mest troliga är att Dino, när den lanseras, tar plats under 488 GTB i modellutbudet, samt över California T. När det blir eller vad eventuellt pris kan bli är i nuläget oklart. Det ryktas dock om att lansering kan ske 2018-2019.

Ferrari 206 Dino

Dino 206 GT 1968-1969.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer