Prenumerera på Teknikens Värld

Ferraris fuv har fått grönt ljus

Den italienska sportbilstillverkarens satsning på en suv är seriös och nu bekräftad – men det är högst osäkert när den kommer.

Ferrari 488 GTB

Nyligen kunde vi berätta att Lamborghini är beredda att lansera en fyrdörrarsmodell efter det att suven Urus har gjort debut nästa år. Nu nås vi av att konkurrenten Ferrari äntligen bekräftat att även de kommer med en suv, eller fuv, som de väljer att benämna bilen som.

Sergio Marchionne, vd för Ferrari och FCA, har länge hävdat att en sådan bil aldrig kommer att finnas i Ferraris sortiment men i somras kom rykten om att en suv var under utveckling tillsammans med efterträdaren till GT4 Lusso.

När Sergio Marchionne nyligen besökte New York-börsen i ett led att fira att märket fyller 70 år, avslöjade han att Ferrari har en seriös plan på en suv. Samtidigt poängterade han att man måste lära sig att bemästra rollen som ett både expansivt och exklusivt märke, enligt Bloomberg.

I början av nästa år ska Ferrari presentera en femårsplan och det återstår att se om en suv finns med i den. Frågan är om inte en sådan är nödvändig om man ska kunna dubbla sin vinst till 2022 som planerat.

Kommentera

På teknikensvarld.se finns flera alternativ för att kommentera. Du loggar in med ditt Disqus-, Facebook-, Twitter- eller Google-konto. Har du inget av dem kan du snabbt och enkelt skapa ett Disqus-konto här nedan.

Läs mer om våra regler

Du kanske också vill läsa