Fiat 124 Spider baserad på Mazda MX-5 kommer i höst

Äntligen börjar det brännas, den italienska versionen av nya Mazda MX-5 är på gång. Fiat 124 Spider avtäcks på en av de stora bilsalongerna i höst.

Redan för två och ett halvt år sedan blev det officiellt att Mazda och Fiat tänker göra gemensam sak av nya MX-5. Då var tanken att det skulle stå Alfa Romeo på emblemen. De planerna skrinlades dock för ett tag sedan då en bil som byggs i Japan inte sades vara synonymt med vad Alfa Romeo står för. I stället tippade det över till att det ska stå antingen Abarth eller Fiat på emblemen, något som till sist blev Fiat. Men när kommer den då?

Enligt amerikanska Edmunds kommer bilen, som sägs få modellnamnet Fiat 124 Spider, att presenteras antingen på bilsalongen i Frankfurt i september eller på den amerikanska motsvarigheten i Los Angeles i slutet av november.

Fiat 124 Spider kommer alltså att baseras på samma bakhjulsdriva lågviktschassi som nya Mazda MX-5 använder sig av. Det bådar gott för köregenskaperna som vi lyfte fram i samband med vår provkörning av nya MX-5 (film och rapport på länken). Designen kommer dock att skilja sig från den japanska roadstern, troligtvis även drivlinorna då det pratas om en Fiat-maskin på 1,4 liter i 124 Spider.

På bilden syns nya Mazda MX-5 i Club-utförande (vi har strippat bort emblemen).


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer