Fiat har precis visat upp nya 124 Spider som spinner vidare på ett klassiskt recept. Nu får vi reda på att det även kommer en mer temperamentsfull Abarth-version.

Det var i förra veckan som Fiat drog skynket av 124 Spider, en Mazda MX-5-baserad roadster som tar vid där Barchetta en gång avslutade samtidigt som den för vidare arvet efter originalet från 1960-talet med samma namn – Fiat 124 (Sport) Spider.

Många kanske ryggade tillbaka när de såg effekten i nya 124 Spider. 140 hästkrafter gör ju inte alla glada. Men enligt uppgifter i bland annat italiensk media så är det starkare saker på gång. Fiat har nämligen planer på att göra en Abarth-version av bilen – Abarth 124 Spider. Enligt uppgift ska den få över 200 hästkrafter. Ingen jättehög siffra men i kombination med låg vikt och skarpt chassi lär det bli en bil som serverar en stor portion körglädje.

Fiat Abarth 124 Stradale

Originalet.

Förutom mer effekt ut den turbomatade 1,4-litersmaskinen kommer Abarth-versionen att ha huv och baklucka i mattsvart lack för att efterlikna Fiat Abarth 124 Stradale.

Det sägs också att Abarth 124 Spider ska tävla i WRC, världsmästerskapet i rally, från och med 2017. I så fall följer den i exakt samma hjulspår som sin föregångare.

Visa kommentarer