Vad sägs om en uppumpad Fiat 500 med 350 hästkrafter med en prislapp som nästan matchar Porsche 911 Turbo?

Italienska trim- och stylingfirman Giannini Automobili kan det här med Fiat 500. Under 1960-talet var de duktiga på att ta fram kralliga varianter av första generationen som tillverkades mellan 1957 och 1975. Firman finns kvar än i dag och på Turin Motor Show som pågår just nu visar de upp sin senaste skapelse baserad på nya generationen Fiat 500.

Bilen har försetts med ett kraftigt aerodynamikpaket i kolfiber innehållandes luftkanaler och -slitsar så det står härliga till. Spårvidden har även breddats ordentligt och takvingen är av modell större. Nyllet har dessutom fått ett klassiskt rallystuk med två integrerade extraljus.

Fiat 500 Giannini 350 GP

Foto: OmniAuto

Foto: OmniAuto

Denna Fiat 500 Giannini 350 GP sticker ut på alla sätt och vis, även under skalet. Utöver läckra lösningar med synliga stötdämpare från svenska Öhlins (en stor öppning i huven synliggör de främre och de bakre syns om man öppnar bakluckan) har bilen fått Alfa Romeos 1,75-liters turbofyra som sitter i 4C. 350 hästkrafter ger maskinen i detta utförande. Och inte nog med det, kraften skickas inte till framhjulen eftersom bilen konverterats till bakhjulsdrift.

Fiat 500 Giannini 350 GP

Foto: OmniAuto

Foto: OmniAuto

Fiat 500 Giannini 350 GP har så klart också rejäla doningar till bromsar, som sig bör när det handlar om trimningsgrader av denna magnitud. Brembo-skivorna fram är både hålborrade och ventilerade medan oken har sex greppvänliga kolvar.

Gianninis muskulösa 500, som klår Abarth-versionerna på samtliga plan, ska byggas i maximalt 100 exemplar. Kunderna som köper kommer sannolikt över en busbil av rang, men så kostar kalaset också en bra slant – knappt 1,5 miljoner kronor.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer