Fiat 500 blir nu helt eldriven med hjälp av batterier och elmotor. Fiat har släppts de första bilderna på bilen som har premiär nu på söndag.

Fem år efter comebacken blir Fiat 500 officiellt en elbil. Fiat har i dag skickat ut två bilder på 500e som den kort och gott heter. Tillhörande information finns det ingen, inte mer än att bilen har batterier, en elmotor och är utsläppsfri samt att den har sin premiär på American Music Awards ”gröna matta” nu på söndag, 18 november. Därefter är det stor publik premiär på bilsalongen i Los Angeles senare denna månad. Försäljningen i Kalifornien påbörjas någon gång nästa år.

På bilderna ser vi en Fiat 500 med vissa modifieringar. Dels är den lackerad i en skrikande orange kulör, dels har nedre delen av främre stötfångaren fått ett eget utseende med vit ytfinish. Tröskellådorna skiljer sig också från vanliga 500 och fälgarna är en ny historia.
Interiörbilden avslöjar att färgschemat från utsidan går igen och att växelspaken på mittkonsolen har bortplockad. I stället finner man på platsen fyra knappar som manövrerad eldriften.

Inom kort har vi all möjlig information om Fiat 500 som elbil. Så stanna kvar på teknikensvarld.se!

Fiat 500e interiör


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer