Fiat 500L Trekking officiell

Nya Fiat 500L får ett crosscountry-syskon. I Trekking-utförande behålls tvåhjulsdriften men utrustas med ett rad tuffa attribut.

Fiat 500L har fått ett rubustare syskon. Fiat 500L Trekking heter skapelsen och har i dagsläget världspremiär på bilsalongen i Los Angeles. Samtidigt som Fiat 500L visas upp för första gången på den nordamerikanska marknaden.

Enligt Fiat ska 500L Trekking rikta in sig på kunder med aktiv livsstil som vill ha en ”Cinquecento”. Under huven hittar vi en 1,4-liters Multiair-motor på 160 hästkrafter från vanliga 500L. Till denna kopplas antingen en sexväxlad manuell låda eller en dubbelkopplingslåda kallad DDCT.

På utsidan skiljer sig Trekking från vanliga 500L genom terrängbetonade svarta spoilers fram och bak inklusive nätta hasplåtar. Längs sidan ser vi en ny list som ytterligare ska förhöja terrängutseendet. Skärmbreddare och 17-tumshjul avslutar Trekking-förvandlingen. På insidan hittar vi en tvåfärgad inredning i svart och brunt där en femtumsskärm för multimediasystemet står i centrum. För en extra kostnad kan 500L Trekking utrustas med ett större 6,5-tumssystem med navigering.

Fiat 500L Trekking tillverkas i Fiats fabrik i Kragujevac, Serbien, och lanseras under 2013. Om den kommer till Sverige är dock oklart.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer