Fiat Chrysler belönar hackare som tar sig in i deras bilar

För att bli av med buggar och säkerhetshål innan produkterna når kunderna vill Fiat Chrysler Automobiles låta hackare penetrera deras system.

FCA, Fiat Chrysler Automobiles, meddelar att de har slutit ett avtal med Bugcrowd för att i framtiden kunna erbjuda sina kunder mer pålitliga, säkra och buggfria produkter. Med hjälp av plattformen Bugcrowd kommer FCA att låta hackare ta sig in i deras framtida produkter (uppkopplade intertainmentsystem) för att hitta buggar, säkerhetshål och andra sårbarheter som sedan kan åtgärdas innan produkten når ut på marknaden.

För besväret belönas hackarna. Mellan 1 300 och 13 000 kronor är ersättningen beroende på hur allvarlig buggen eller säkerhetshålet är. Varje hackare belönas dessutom med poäng så att en konkurrenssituation uppstår, vilket ska trigga hackarna till att ytterligare söka efter buggar och fel djupt inne i mjukvaran.

FCA är inte ensamma om att gå denna väg för att göra sina system säkrare. Under fjolåret påbörjade Tesla motsvarande säkerhetstest av sina system och Google låter också hackare söka efter sårbarheter.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer