Ferrari nej – Fiat kanske. Enligt Fiat-Chrysler bossen Sergio Marchionne funderar koncernen på ett deltagande i Formel E-klassen. Men det blir inte under Il Cavallino Rampante-emblemet.

Det är Autosport som kommer med uppgifterna.
Nyheten kommer bara en vecka efter att Ferraris konkurrent i Formel 1, Mercedes, meddelat att man ger sig in i den eldrivna formel-klassen – på bekostnad av tillverkarens DTM-satsning som därmed avslutas efter 2018.
Sedan tidigare är det också klart att både BMWAudi samt Porsche, som lägger ned sitt LMP1-tävlande, ger sig i kast med Formel E.

Men någon eldriven formelbil från Ferrari blir det alltså inte. I alla fall om vi ska tro Fiat Chrysler Automobiles boss Sergio Marchionne.

Däremot utesluter inte FCA-bossen att något annat av koncernens märken kan bilda ett fabriksstall. I FCA-koncernen ingår som känt Alfa Romeo, Maserati, Fiat, Dodge, Lancia, Jeep och Chrysler.

Marchionne ska ha diskuterat från med Mercedes motorsportchef Toto Wolff i samband med Ungerns grand prix.

– Jag har pratat med Toto, men jag tror inte att Ferrari kommer att äntra klassen. Däremot funderar vi på ett deltagande som FCA, ska Marhionne ha sagt enligt Autosport.

– Men som vilket av koncernens fabrikat vi skulle göra det, om det skulle bli aktuellt, vet vi inte i nuläget, säger Marchionne.

Vad tror ni läsare (förutsatt att det blir av) – blir det Fiat, Maserati, Alfa Romeo, Lancia, Jeep, Dodge eller Chrysler som ger sig in i Formel E?


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer