Fisker förlorar 3,6 miljoner per såld Karma

Fisker Automotive är dödsdömt. Tar man senaste rapporten i beaktning, att de gör över 3,6 miljoner kronor i förlust per såld bil, så inser man att det inte finns någon annan utväg än konkurs.

Bilar brann upp, bilar demolerades av en orkan, batteritillverkaren i konkurs, produktionstopp sedan i somras, oenighet i styrelserummet, grundaren och styrelseordföranden avgår, personalen sägs upp (dessutom felaktigt genomfört), belånade upp över öronen, inte bara till amerikanska staten utan även i miljonklassen till firman som byggt hemsida och mobilappar. Det har inte varit lätt att vara biltillverkare och heta Fisker Automotive det senaste året.

En konkurs ligger extremt nära till hands och senast på måndag måste en del av företagets lån betalas tillbaka. Enligt en sammanställning gjord av PrivCo, ett specialiserat undersökningsföretag, har Fisker Automotive förlorat drygt 3,6 miljoner kronor, eller till och med mer, per såld Karma, som deras i dagsläget enda bilar heter. Med all sannolikhet blir det inga andra heller, exempelvis Surf och Atlantic. Fisker hann, innan fabriken sattes på paus, tillverka omkring 2 500 exemplar av Karma som i Sverige kostar 1 199 000 kronor. För den som vågar köpa ett exemplar.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer