Fisker Karma sätts åter i produktion nästa år

Efter ett uppehåll på tre år är det dags för laddhybrider Fisker Karma att göra comeback i ett lätt uppdaterat utförande.

Dansken Henrik Fiskers livsverk Fisker Automotive har haft det tufft. Ett ofrivilligt produktionsstopp efterföljdes av ekonomiska problem och begärdes i konkurs. Konstgjord andning med hjälp av skattepengar från det amerikanska folket gjorde att livet i företaget inte tog slut för gott. I början av februari 2014 köptes företaget upp av ett kinesiskt bolag som genast stakade ut Fiskers nya framtid.

Snart, något försenad, är ”det nya Fisker” helt på plats. En ny fabrik i Kalifornien står redo med 200 anställda, men ytterligare 150 personer behövs för att kunna trycka på produktionsknappen. Vid mitten av 2016 tror man sig ha löst anställningarna och andra pusselbitar som ska på plats.

Fisker Karma kommer att uppdateras lätt innan produktionsstarten. Mjukvaran ska vara förbättrad och batterierna kommer återigen från 123 Systems, Fiskers tidigare batterileverantör som var på ruinens brant men som räddades av Wanxiang Corporation, samma företag som räddade Fisker.
Utseendemässigt kan vi eventuellt vänta oss små förändringar.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - obegränsad läsning för endast 99 kr/mån

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Tillgång till alla tester i vårt digitala arkiv

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Sänk dina bilkostnader! Bilekonomi och svar på juridiska frågor

Avsluta prenumerationen när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer