Det ska enligt konkursförvaltarna finnas fyra eller fem intressenter som vill köpa konkursade Saab Automobile som en hel enhet, vilket är att föredra. Vilka de intresserade är vill man inte avslöja.

Att hålla igång ett konkursbo av Saabs storlek är inte billigt och en så snabb försäljning som möjligt är därför att föredra. För att få in så mycket pengar som möjligt i konkursboet vill man helst sälja Saab som en komplett enhet men det är ingen garanti för att Saab inte styckas upp och säljs i småbitar.
Det ska dock finnas fyra eller fem intressenter som säger sig vilja köpa hela Saab Automobile, konkursförvaltarna vill emellertid inte avslöja vilka dessa är.
Men sedan tidigare är det känt att kinesiska Youngman, som i går anlände till Trollhättan för möten och förhandlingar, vill köpa upp hela den svenska biltillverkaren och att de inte längre ser GM:s avvisande som något hinder. Youngmans plan ska enligt uppgifter kunna sjösättas utan GM:s inblandande och produktionen i Trollhättan ska, om Youngman får köpa, kunna starta upp inom kort igen.

Andra intressenter som säger sig vara sugna på hela Saab är turkiska Brightwell Holdings samt indiska Mahindra som redan tillverkar flertalet olika bilmodeller. Enligt tidigare uppgifter ska det även finnas svenska konstellationer som är spekulanter.

Konkursförvaltarna säger att en köpare inte måste garantera fortsatt produktion i Trollhättan för att få igenom en affär, men att det är önskvärt att Trollhättan-fabriken får behålla sin tillverkning av Saab-bilar.
Enligt konkursförvaltarna finns det intressenter som inte vill tillverka Saab-modeller. I stället är dessa ute efter själva bilfabriken, verktygen och den teknik som kan tillgängliggöras utan GM:s godkännande. Troligtvis finns det även intressenter som ser Saab-fabriken som en tillverkningsplats för annat än bilar.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer