Duncan Huisman Foto: ttagroup.se

Flygande holländare till TTA-finalen

Holländaren Duncan Huisman kommer att tävla för BMW Dealer Team WestCoast Racing i finalen av TTA – Elitserien i Racing på Göteborg City Arena.

Duncan Huisman tävlade för WestCoast Racing i Sverige under säsongen 2006 då han tog SM-bronset i sin första säsong någonsin på de svenska banorna.

 TTA-bilen blir en ny upplevelse för Huisman, som är flerfaldig holländsk mästare och har vunnit klassiska Macau fyra gånger, medan Göteborg City Arena blir ett kärt återseende.

 Även om inte Huisman håller på i den absoluta elitserien längre så håller han rattrosten borta med att köra i holländska GT4-serien i en Chevrolet Camaro och kör även en del långlopp.

 – Jag vann i Göteborg dubbelt 2008 och satte varvrekord, så jag gillar banan. Den är lite ombyggd sedan jag tävlade här sist, men det ska inte vara några problem. TTA-bilen ska bli mycket intressant att köra, säger Huisman.

 Huisman ställs mot 15 av Sveriges absolut snabbaste förare i TTA-finalen, en utmaning som holländaren ser fram emot.

 – Jag ser verkligen fram emot att tävla i TTA, det är ett mästerskap med många starka förare. Det kommer inte att bli lätt, jag håller ambitionerna blygsamma resultatmässigt, säger Huisman.

 Huisman ersätter Andreas Ebbesson som avslutade säsongen efter tävlingen på Anderstorp Raceway.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!