Holländaren Duncan Huisman kommer att tävla för BMW Dealer Team WestCoast Racing i finalen av TTA – Elitserien i Racing på Göteborg City Arena.

Duncan Huisman tävlade för WestCoast Racing i Sverige under säsongen 2006 då han tog SM-bronset i sin första säsong någonsin på de svenska banorna.
TTA-bilen blir en ny upplevelse för Huisman, som är flerfaldig holländsk mästare och har vunnit klassiska Macau fyra gånger, medan Göteborg City Arena blir ett kärt återseende.
Även om inte Huisman håller på i den absoluta elitserien längre så håller han rattrosten borta med att köra i holländska GT4-serien i en Chevrolet Camaro och kör även en del långlopp.
– Jag vann i Göteborg dubbelt 2008 och satte varvrekord, så jag gillar banan. Den är lite ombyggd sedan jag tävlade här sist, men det ska inte vara några problem. TTA-bilen ska bli mycket intressant att köra, säger Huisman.

Huisman ställs mot 15 av Sveriges absolut snabbaste förare i TTA-finalen, en utmaning som holländaren ser fram emot.
– Jag ser verkligen fram emot att tävla i TTA, det är ett mästerskap med många starka förare. Det kommer inte att bli lätt, jag håller ambitionerna blygsamma resultatmässigt, säger Huisman.

Huisman ersätter Andreas Ebbesson som avslutade säsongen efter tävlingen på Anderstorp Raceway.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer