Följ med i Rickard Rydells Volvo 850

Volvo 850, en präktig folkfraktare vi även minns från de brittiska tävlingsbanorna under 1990-talet. Följ med i Rickard Rydells vagn runt Modena-banan i klippet här!

Rickard Rydell är i dag känd som expertkommentator men de flesta har tydliga minnen av honom på tävlingsbanorna, kanske mest från det brittiska touringmästerskapet BTCC där han körde åren 1994 till 2000. Sista året körde han för Ford men annars var det Volvo-bilar som gällde.

Rickard Rydell

Rickard Rydell

Foto: Volvo

Sju säsonger i BTCC men även åtta i WTCC för Rickard Rydell. Hjälmen hamnade på hyllan 2015.

I klippet nedan, publicerad på Youtube-kanalen davide458italia, ser du Rydells Volvo 850 sedan, som han körde 1995/1996 efter att kombin blivit bannlyst, ta sig an Modena-banan i Italien.

1995 kom att bli ett bättre år för Rydell än 1994. Han slutade trea i sammandraget och körde hem fyra vinster och ett gäng Pole Positions under året och säsongen 1996 gick i samma melodi. 1998 nådde han hela vägen och blev brittisk mästare – dock i en Volvo S40.

Nåja. Tillbaka till 850 i BTCC-utförande. En bil med en femcylindrig tvålitersmotor på 290 hästar kopplad till en sexväxlad sekventiell låda och med ett riktigt maffigt motorljud. Klicka nedan och hör bara.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer