Sex hjul är bättre än fyra, i alla fall när det kommer till körning i exempelvis lös sand. Men det är nog inte därför som Ford F-150 VelociRaptor 6x6 har tagits fram.

Det är inte Ford som står bakom F-150 VelociRaptor 6×6 utan Texas-firman Hennessey som är kända för att trimma bilar så det står härliga till och som förvandlar Ford F-150 Raptor till VelociRaptor.
Just det sistnämnda har de återigen gjort, men tagit det hela ett steg längre. Den som avfärdar deras 608-hästars VelociRaptor 600 för att vara fåhjulig har nu ett alternativ. Ford F-150 VelociRaptor 6×6 har nämligen sex hjul, precis som Mercedes G 63 AMG 6×6, en annan högst potent terrängbil.

Ford F-150 Velociraptor 6x6 Hennessey

Medan Hennessey har låtit motorn vara, Fords EcoBoost V6-motor på 456 hästkrafter och 691 newtonmeter, har de satsat på terrängegenskaperna. Fjädringen är av Baja-typ (dvs mjuk och väldigt lång fjädringsväg) och de 20 tum höga fälgarna har försetts med rejäla offroad-däck.
Men… eftersom det är Hennessey vi har att göra med här så finns det så klart värre doningar under huven, för den som vill. V8:an på 5,0 liter med 608 hästkrafter, den som finns i redan nämnda VelociRaptor 600, kan klämmas ned mellan framhjulen till en extra kostnad.

Ford F-150 Velociraptor 6x6 Hennessey

För motsvarande drygt 2,5 miljoner kronor blir Hennessey F-150 VelociRaptor 6×6 med V6-motor din. Då ingår även själva grundbilen. Det är nästan halva priset mot vad Mercedes G 63 AMG 6×6 kostar.

Ford F-150 Velociraptor 6x6 Hennessey

Ford F-150 Velociraptor 6x6 Hennessey

 


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer