Ford får betala 2,7 miljarder efter uppgörelse

Ford har i en domstol i USA gått med på en förlikning att betala 2,7 miljarder kronor för att reparera defekta Takata-krockkuddar.

En av de största skandalerna som skett inom bilindustrin fortsätter bara att växa. Detta efter att Ford har ingått en förlikning som gör att de gått med på att betala för att reparera defekta Takata-krockkuddar i nästan 30 miljoner bilar i USA. Något som kommer att kosta företaget närmare 2,7 miljarder kronor.

I ett uttalande skriver Ford att de ”fokuserar på att arbeta med deras kunder för att reparera deras bilar”.

 

Det gör att nästan 100 miljoner bilar från 19 märken med krockkuddar från Takata nu har återkallats sedan skandalen bröt ut. En skandal som lett till att minst 23 personer mist livet på grund av krockkuddarnas farliga konstruktion där de exploderar kraftigt och sprider flygande metallsplitter i bilens kupéutrymme.

Sedan tidigare har även andra bilmärken, BMW, Nissan, Honda, Mazda och Subaru, som använt sig av krockkuddar från Takata ingått liknande och betalat runt elva miljarder kronor för at få de defekta krockkuddarna utbytta.

 

Takata fick betala nio miljarder euro i böter efter att ha erkänt att de levererat defekta krockkuddar vilket ledde till att de gick i konkurs.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer