Ford kan komma att utveckla en eldriven version av den mycket populära F-150-modellen, men i nuläget fokuserar de på hybridversionen.

Tidigare i år blev det officiellt att Ford håller på att utveckla en hybridversion av F-150, något som blir verklighet 2020. Fords F-150 är som bekant deras mest sålda modell och har varit det sedan 1982, det sägs att det säljs en F-150 var 38:e sekund.
Även om fokus ligger på en hybridversion av modellen har Ford dock inte helt stängt dörren för en helt eldriven version.
– Jag skulle aldrig utesluta någonting sådant, säger Raj Nair, utvecklingsansvarig hos Ford i en intervju med Yahoo Finance.

Enligt Nair är dock problemet med en eldriven version av F-150 att ”ett tungt batteri skulle kunna påverka bilens prestanda negativt”. Ford har hamnat lite på efterkälken när det kommer till elektrifiering av bilar så ett naturligt steg är att först utveckla hybridversioner för att sedan fokusera på helt eldrivna modeller. Vi får helt enkelt vänta och se.
Tesla arbetar i nuläget som bekant med utvecklingen av en helt eldriven pickup, men än så länge är det oklart vilken storleksklass den kommer att placera sig i.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer