Ford i Storbritannien betalar upp till 7 000 pund om du skrotar din miljöbov och köper en ny bil. Ja, om du köper en Ford vill säga.

Ford i Storbritannien är bekymrade över den dåliga luftkvaliteten och vill påskynda försäljningen av nyare och mindre miljöfarliga bilar. Ja, det är anledningen till att man nu betalar upp till 7 000 pund, närmare 74 000 konor, för bilar registrerade före den 31 december 2009 – bilar äldre än Euro 5-standard.

Förutsättningen är att du köper en ny bil ur Fords modellpalett, bilar som uppfyller Euro 6-standard. 7 000 pund ges om du väljer transportbilen Transit medan nya Fiesta ger det lägsta beloppet på 2 000 pund. Erbjudandet gäller från 1 september och året ut.

Enligt branschorganisationen SMMT finns 19,3 miljoner bilar i Storbritannien som inte uppfyller Euro 5-standard.

Ford är emellertid inte ensamma, såväl BMW, Mercedes, Vauxhall (Opel) och Volkswagen har liknande erbjudanden. Alla väljer dock att inte definiera sin kampanj som ett skrotningsprogram så som Ford gör. Nyare bilar som byts in kan med andra ord komma att säljas som begagnade, enligt en sammanställning som Autocar har gjort, och därmed rulla ut på vägarna på nytt.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - gratis 2 första månaderna
(därefter 99 kr/mån)
Ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer