Snabbleverans garanteras med dessa två skåpbilar med Ford Focus kralliga ST och RS-motorer. Någon produktion blev det tyvärr aldrig av men kolla vad de går för i detta klipp.

Hör du till dem som blev besviken på trimpaketet till Ford Transit från MS-RT som vi skrev om tidigare? Att det i stort sett handlade om kosmetiska ting och inte höjd prestanda och körduglighet. Då ska du veta att tekniker hos Ford tidigare har pillat på transportbilar på kvällar och helger för att skapa extra snabba fraktare.

Youtube-kanalen Carfection har fått chansen att köra två bilar som levererar både paket och prestanda. Det handlar om en Tourneo Connect med 215 hästarsmotor från första generationen Focus RS och en senare Transit Connect med motor på 250 hästkrafter från Focus ST.

Uppdateringarna rör dock inte bara motor och med den först nämnda bilen har man tagit ut svängarna – på gott och ont. I skåpet har man placerat två reservhjul mitt på golvet vilket naggar bilens funktion som just transportör i kanten. Transiten är mer återhållsam men har ändå saker som sportstolar.

Bilarna kom aldrig i produktion utan finns bara i de exemplar du ser i filmen. Men kanske sår det ett frö hos dig?

Nåja nog, skrivet och läst. Kolla nu in klippet nedan.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer