Förlängd Jaguar E-Type med världens snyggaste släpvagn

Det finns bilprojekt och så finns det bilprojekt… En amerikansk E-Type-ägare har låtit en brittisk firma förlänga klassikern och bygga en släpvagn som vi nog kan utse till världens snyggaste.

Brittiska Jaguar-experterna Classic Motor Cars, CMC, i Bridgnorth är färdiga med ett alldeles speciellt projekt. På uppdrag av en amerikansk beställare har britterna förlängt en E-Type med elva centimeter mellan hjulaxlarna. Den amerikanska beställaren ska tydligen ha bilen till att åka kors och tvärs över den amerikanska kontinenten och behöver därför en E-Type anpassad för långresor.

Utöver förlängningen har takhöjden under suffletten höjts med tre centimeter samtidigt som golvet i bagageutrymmet har sänkts för att ge plats åt en 75-liters bränsletank och ett fullstort reservhjul. Som om det inte vore nog har CMC uppgraderat klassikern med servostyrning, luftkonditionering, bättre bromsar, femväxlad låda och modern fjädring.

För att få plats med lite extra bagage har den Jaguarälskande amerikanen även beställt en släpvagn som matchar bilen. CMC gjorde det ”enkelt” för sig och svetsade samman två bakdelar från några andra E-Types och resultatet blev en osedvanligt läcker men kanske inte så rymlig släpkärra.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar - obegränsad läsning för endast 99 kr/mån

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Tillgång till alla tester i vårt digitala arkiv

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Sänk dina bilkostnader! Bilekonomi och svar på juridiska frågor

Avsluta prenumerationen när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer