Första bilden på nya Honda Jazz

Fjärde generationen Honda Jazz är på gång och nu släpper man en första bild på bilen som vi bara får se som hybrid.

Svänging eller ej, Honda Jazz gjorde skivdebut (förlåt) 2001 och dagens generation är nummer tre i ordningen. Under den kommande Tokyosalongen ska en ny Jazz täckas av, en modell som endast kommer som hybrid till Europa. Honda är, liksom övriga biltillverkare, inne i en elektrifieringsfas och har nyligen lanserat sin första helt eldrivna bilmodell – modell e.

Nya Jazz har vi visat tidigare, dock i förklätt utförande då vår spionfotograf har fångat bilen under test. Den bild som Honda nu släpper inför salongen avslöjar inte så mycket mer då den är tagen i motljus.

Carpix Honda Jazz

Foto: Carpix

2025 ska alla bilar Honda säljer på den europeiska marknaden vara elektrifierade och nyligen gjorde man klart att man stryker sina dieselmotorer från och med 2021.

LÄS MER: Vi kör Honda e

I samma veva som nya Honda Jazz tar ton i Tokyo så redogör man i Amsterdam om ”Electric Vision” som elektrifieringskampanjen heter. Ett event som kan följas live på tillverkarens Youtube-kanal.

Honda Jazz test 2018

Foto: Patrik Lindgren

Dagens Honda Jazz testade vi senast i nummer 10/2018 tillsammans med nio andra bilar i småbilssegmentet. Den vann dock inte men fick plus för bland annat lastutrymmen, köregenskaper och användarvänlighet men ansågs för dyr att köpa och äga samt hade en irriterande steglös CVT-låda.


Digital prenumeration
Allt du vill veta om alla bilar
– gratis första månaden
Därefter 99 kr/mån – ingen bindningstid

Flest och mest omfattande tester av nya bilar

Alla nummer av e-tidningen

Nyheter, provkörningar och fakta inför ditt bilköp

Avsluta prenumeration online när du vill

Jag godkänner prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Vänligen godkänn prenumerationsvillkoren
Visa kommentarer